Tur til Arkhangelsk: International Civil Forum «2B Sustainable»

1

21. mars dro en norsk delegasjon på seks personer til Arkhangelsk for å delta på 42 sitt forum: 2B Sustainable. Det ble en vellykket langhelg på tross av den laaaaange reisen og litt trøblete start. Intet mindre enn 7 timer før avreise var vi sikre på at hele delegasjonen ville nå frem til Arkhangelsk. Vi takker Posten Norge for at alle pass med visum nådde frem i «tsarens» tid!

2

Nattfly til Moskva! Olav og Maxim hadde en intensiv samtale om fly hele turen… til passasjerenes stooore glede. Dette koster energi, og når vi ankom gate til Arkhangelsk tok det ikke lang tid før begge marsjet inn i beta-søvn. Maxim i fosterstilling og Olav i backpacker-stil under trappa utenfor bildet.

3

Etter at vi landet i Arkhangelsk, dro alle til 42 sitt kontorlokale for litt deilig kaffe, te og nydelig russisk søtbakst. Her var det også mulighet for å ta seg en liten blund mens vi ventet på Amanda som kom med tog fra Murmansk! Deretter sjekket vi inn på Hotel Zerafima og dro av sted på museumsturné. Søvn er for pyser!

4.JPG

Hva kaller man dette? Trillepulk?

5.JPG

Dagene var preget av interessante foredrag og aktiviteter… utelukkende på russisk. Tolkene (bak oss) fikk dermed kjørt seg på de mest engasjerende foredragsholderne. Selv om Maxim kanskje forstod det meste selv, var vi andre helt avhengig av våre flinke tolker. De fikk Freia melkesjokolade som belønning! Det trenger man ikke tolk for å sette pris på!

6.JPG

Endelig! En aktivitet på engelsk! Olav holdt en bolk om konseptbygging og samarbeid. Stor suksess med høy sosial faktor!

987

Russlandprosjektet i praksis! Nordmenn og russere går sammen og snakker om miljø. Ingenting varmer mer for et «koordinatorhjerte»… foruten om ryddige excel-dokumenter. Den er hard å slå. Her er John, Amanda og Vilde godt i gang med praten med henholdsvis PiM, 42 og Greenpeace.

1011

Mens noen viste engasjement og entusiasme ovenfor russisk miljøaktivisme, fikk praktikanten vår en greie for russiske telefoner.

12.JPG

På kveldstid ble spill og underlige diskusjoner en gjenganger. Sammen med hyggelige mennesker fra 42, boltret vi oss på hotellrommet for latter og hygge langt ut i de sene nattetimene. Mange verdensproblemer ble løst på Hotel Zerafima. Etiske retningslinjer for kunstig intelligens og hva som definerer et menneskeliv er bare noe av spørsmålene som ble løst disse kveldene. Siste kveld tok «kommisjonen for verdensproblematikk» seg fri og dro på «stedsjåing» i Arkhangelsk. Olav hygget seg spesielt godt i den kalde parken.

13.JPG

Lørdags kveld ble siste kveld av noen uforglemmelige dager. Selv om reisen var lang og søvn var nedprioritert, var mange av oss fortsatt ikke klar for å forlate Russland. Flere ytret stor anger for at en ikke kunne bli med globetrotter Amanda med tog videre til St. Petersburg. Selv om yolo-faktoren ikke var høy nok til å bli med videre, dro resten av delegasjonen til flyplassen med bred enighet om at turen overoppfylte samtlige forventninger.

Tusen takk for fantastisk vertskap og en fin tur! Vi sees igjen!

Kuzz og klemz
Olav og Morten (praktikant mars/april).

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Russisk kultur og annen morro

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s